Rotterdam

Recordpoging ultrafietser Floris levert ruim 30.000 euro op voor Alzheimer Nederland

FreelanceFactoring - Rotterdam

De recordpoging van Floris Von Bönninghausen, gesponsord door O2Factoring, heeft 31.453 euro opgeleverd voor Alzheimer Nederland. De ultrafietser probeerde vorige week donderdag het 24-uurs wereldrecord te verbreken, maar moest na een kleine 16 uur de strijd staken.

Op donderdag 21 september stapte Floris om 11:00 uur op de fiets op een gesloten circuit in Landgraaf. Zijn doel was om 24 uur 38,5 kilometer per uur te fietsen, om zo het wereldrecord te verbreken. Dat deed hij om geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland. Zijn moeder lijdt aan Alzheimer en Lewy body dementie. Op weg naar zijn recordpoging werd hij gesteund door O2Factoring. Het zusterbedrijf van FreelanceFactoring ondersteunde hem financieel, maar ook met marketing, donateurswerving en andere ‘randzaken’.


Zouttekort door de kou

De recordpoging van Floris verliep goed, maar niet zonder slaag of stoor. Rond 15:00 uur ging het regenen. Verder moest Floris iets laten repareren aan zijn fiets, waarna hij in de avond even afstapte om armwarmers en een gilet aan te doen. Rond 23:15 uur werd een zouttekort geconstateerd, mede veroorzaakt door de kou. Twee uur later moest Floris opnieuw een pauze nemen om op te warmen. Om 03:47 kwam er een eind aan de recordpoging en stapte Floris voor het laatst van zijn fiets.

O2Factoring is trots

‘Hij heeft gestreden tot het laatste moment en stapte af op het moment dat hij alles had gegeven,’ vertelt Amy Duursma van O2Factoring. ‘Natuurlijk is het heel jammer dat hij het wereldrecord niet verbroken heeft, maar dat maakt ons als O2Factoring niet minder trots op Floris! Wat een ontzettend knappe prestatie dat hij – ondanks het weer – zo lang op de juiste snelheid heeft gefietst. Het was een supergave beleving om hier onderdeel van te mogen zijn en om mee te mogen maken hoeveel strijdlust Floris in zich heeft.’

Ben je benieuwd hoe de recordpoging eruit zag? Bekijk de beelden op de LinkedIn-pagina van O2Factoring.

Dit artikel wordt u aangeboden door

FreelanceFactoring

Freelance Factoring is in 2012 opgericht. Sinds 2016 zitten we met een team van 20 jonge, ambitieuze mensen aan het Oostplein in de havenstad Rotterdam.

Meer nieuws