Rotterdam

Wilco de Haan (Schouten Zekerheid): ‘Klotsende oksels en pijn in de buik’

Schouten Zekerheid - Capelle aan den IJssel

‘Heeft u wel eens per ongeluk een e-mail naar de verkeerde (terug)gestuurd? Vanzelfsprekend met daarin een tekst die niet zo bedoeld was. Weet u nog hoe het voelde?’, vraagt Wilco de Haan, directeur van Schouten Zekerheid. Hij deelt als Expert aan het Woord zijn ervaringen met ondernemen, risico nemen en verzekeren in het magazine van Friends in Business.

‘Precies, klotsende oksels en pijn in de buik. Stelt u zich nu eens voor dat u als eindbaas een aantal keer een bedrag overmaakt. Laten we zeggen bij elkaar zo’n 19 miljoen euro. Niet op verzoek van het hoofdkantoor, zoals u dacht, maar aan een criminele bende. En op het moment dat het u begint te dagen, is dat geld natuurlijk niet meer terug te halen. U bent slachtoffer van CEO-fraude.  

Een simpel sorry is dan echt niet voldoende. Ook een eindbaas mag dan zijn biezen pakken. Het vertrouwen is weg. Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de carrière. Uithuilen en opnieuw beginnen? Nou, nee! 

Op grond van de wet moet een directeur zijn taak op behoorlijke wijze vervullen. Zo niet, kunt u als directeur, op grond van diezelfde wet, persoonlijk worden aangesproken door het bedrijf. Ook als een ándere directeur, bijvoorbeeld de CFO, ernstig verwijtbaar handelde. Bijvoorbeeld door 19 miljoen euro aan fraudeurs over te maken. Samen uit, samen thuis.’

Het hele verhaal van Wilco de Haan van Schouten Zekerheid in ons nieuwe nummer. Die editie lanceren wij op 22 mei in The Oyster Club.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Schouten Zekerheid

Schouten Zekerheid is makelaar in verzekeringen voor bedrijven, instellingen en branche- en beroepsorganisaties. Klanten ervaren onze werkwijze als onderscheidend door deskundigheid, onafhankelijkheid en daadkracht. Binnen de organisatie is jarenlange kennis en ervaring aanwezig op het gebied van verzekerbare risico’s, zoals aansprakelijkheid, transport, brand, aan- en verbouw en debiteuren.

Meer nieuws