Ondernemerschap

WK Roeien levert Rotterdam 2,2 miljoen op

Rotterdam Topsport - Rotterdam

Het WK Roeien heeft Rotterdam vorig jaar zomer 2,2 miljoen euro opgeleverd. Dat blijkt uit het onderzoek naar de economische impact van het WK, dat op de Willem-Alexander Baan plaatsvond, op de grens van Rotterdam en Zuidplas.

Het evenement bestond uit drie kampioenschappen: het WK Junioren, het WK tot 23 jaar en het WK Senioren. De wedstrijden vonden plaats van 21 tot en met 28 augustus. De openingsceremonie vond plaats op het Grotekerkplein, met medewerking van De Marinierskapel.

Het aantal toeschouwers, deelnemers en journalisten kwam uit op 21.171. Bijna de helft van de bezoekers (48 procent) bleek afkomstig uit het buitenland, zo becijferde onderzoeksbureau Meerwaarde. Van de Nederlanders was het grootste deel afkomstig uit de provincie Zuid-Holland. De bezoekers van het WK Roeien waardeerden het evenement gemiddeld met een 8,0.

17.600 overnachtingen

In totaal werden in het kader van het WK Roeien 17.600 overnachtingen geboekt in Rotterdam. De totale uitgaven aan overnachtingen bedroegen 1.407.000 euro. Voor het overige spendeerden de bezoekers 337.000 euro in de stad. Dit maakt dat de totale uitgaven in Rotterdam tijdens het WK Roeien € 1.744.000 bedroegen. Omdat de totale bestedingen van de organisatie uitkomen op 504.000 euro, bedraagt de totale economische impact voor de gemeente Rotterdam 2.248.000 euro.

Internationale positionering

‘Vanuit economisch oogpunt is het WK Roeien dan ook bijzonder succesvol gebleken’, zegt Hans den Oudendammer, directeur van Rotterdam Topsport. ‘Er zijn ontzettend veel mensen in de stad blijven slapen en de stad ook in gegaan. Bijna de helft van de bezoekers kwam bovendien uit het buitenland. Dat is waar wij als stad, en wij als Rotterdam Topsport, ook naar streven. De activiteiten van Rotterdam Topsport zijn ook gericht op het bereiken en versterken van de internationale positionering van Rotterdam als toonaangevende topsportstad.’

FOTO: MERIJN SOETERS

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rotterdam Topsport

Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties versterken het gevoel van trots van Rotterdammers op hun stad. Ze maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners. Tijdens zulke sportevenementen gaan beelden van de stad en van ‘onze’ topsporters de wereld over. Ze zetten de stad letterlijk in de spotlights. Sportevenementen brengen bovendien grote aantallen Rotterdammers op de been en trekken een internationaal publiek naar de stad. De sport draagt zo bij aan de levendigheid en aan de economische winst.

Meer nieuws