World Press Photo tentoonstelling dit jaar in World Trade Center Rotterdam

21-11-18

World Press Photo tentoonstelling keert terug naar Rotterdam. Beste nieuwsfoto’s van het jaar vanaf 19 januari 2019 te zien in het World Trade Center Rotterdam.

Van 19 januari tot en met 10 februari 2019 keert de nieuwe World Press Photo tentoonstelling terug naar Rotterdam. De tentoonstelling verhuist van de Laurenskerk naar het World Trade Center Rotterdam. Deze locatie middenin de stad is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer via de speciale route door de Koopgoot vanaf metrostation Beurs. De World Press Photo Exhibition 2018 toont de meest spraakmakende en indrukwekkende persfoto’s van het afgelopen jaar. Naast de tentoonstelling staan er ook interessante lezingen en events op het programma. De online kaartverkoop start eind november.

In april koos de internationale jury uit 73.044 inzendingen van 4.548 fotografen uit 125 landen de foto ‘Venezuela Crisis’ van Reinaldo Schemidt uit Venezuela als winnaar. Hij fotografeerde José Víctor Salazar Balza toen die vlam vatte tijdens gevechten met de oproerpolitie bij een protest tegen president Maduro in Caracas. Uiteraard is de winnende foto in Rotterdam te zien, naast winnaars in andere categorieën als sport, mensen, natuur, milieu en actualiteit.

Meer nieuws