WTC Rotterdam binnen drie jaar van energielabel E naar A

18-04-18

De verbouwing van World Trade Center Rotterdam is in volle gang en heeft nu al een uitzonderlijke verduurzamingsslag als gevolg. Begin dit jaar werd verwacht dat het gebouw een sprong van energielabel E naar C zou maken; per heden draagt het hoogbouw-gedeelte het A-label.

Deze sprong is in een relatief kort tijdsbestek gemaakt: slechts drie jaar was er nodig om het gebouw sterk te verduurzamen. Een van de redenen voor de snelle verduurzaming is de innovatieve klimaatbeheersing. De efficiënte luchtzuivering wordt aangedreven door een warmtewiel dat de warmte in het pand hergebruikt, zodat koude buitenlucht minder opgewarmd hoeft te worden. Hoewel het vaker voorkomt dat gerenoveerde gebouwen ook direct verduurzamen, is een revitalisatiesprong op dit niveau en in deze omvang uitzonderlijk voor bouwend Rotterdam. 

WTC Rotterdam is er trots op binnen drie jaar tijd een doel te hebben bereikt dat aanvankelijk pas voor 2030 was gesteld. Vanaf dat jaar geldt de nieuwe energiewetgeving, waarin alle gebouwen het A-label dienen te dragen.

Rik van der Lee, Technical Property Manager bij WTC: ‘De labelsprong is een resultaat van de vele inspanningen die we het afgelopen jaar hebben geleverd om het WTC op effectieve wijze te renoveren én verduurzamen. Het Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund, de eigenaar van het kantoor- en congresdeel van het gebouw, heeft zichzelf ten doel gesteld om het WTC de allure van weleer terug te geven, maar met alle aandacht voor de veranderingen die de nieuwe tijd met zich meebrengt. Het resultaat van deze uitdaging had niet beter uit kunnen pakken. We zijn enorm verheugd dat het gebouw vanaf nu energielabel A draagt.’ 

Voor meer informatie klik hier.

Meer nieuws