WTC Rotterdam: Business Center creëert extra ruimte voor MKB-bedrijven en startups

03-11-20

World Trade Center Rotterdam heeft, om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van startups en het mkb naar flexibele werkplekken, extra ruimte toegevoegd aan het bestaande Business Center. Bij de opening van het Business Center vijf jaar geleden ontving WTC Rotterdam naast talloze verzoeken voor grotere kantoorruimten ook al veel aanvragen voor flexibele werkruimtes, vergaderkamers en flexplekken.

Die vraag is sindsdien alleen maar toegenomen. Vooral kleinere kantoren tot 85 m² zijn veel gevraagd door de mkb-ondernemers. Aan hun verzoek wordt nu gehoor gegeven. De vernieuwing en uitbreiding van het Business Center maakt onderdeel uit van het ambitieuze Masterplan van WTC Rotterdam, dat de revitalisering van het gehele complex omvat.

'Uitkijkend over de bruisende Coolsingel is het Business Center hét zakelijk centrum van Rotterdam voor startups en kleine bedrijven. Eenmaal aangesloten bij World Trade Center Rotterdam profiteert men direct van het enorme wereldwijde netwerk van meer dan driehonderd World Trade Centers wereldwijd', aldus Jeroen Redder, Manager Business Center WTC Rotterdam.

WTC Rotterdam Business Rooms 

De nieuwe Business Rooms bevinden zich op de derde en vierde etage van de monumentale laagbouw van WTC Rotterdam. De rooms, in grootte verschillend, zijn geschikt voor vier tot tien personen en worden volledig gemeubileerd opgeleverd. Ook zijn de kantoren voorzien van glasvezel WIFI. De flexibele contractvorm die het WTC Rotterdam Business Center biedt, maakt de kantoren zeer geschikt voor onder meer mkb-bedrijven en startups die willen groeien en op zoek zijn naar een ruimte in een dynamische, zakelijke en inspirerende omgeving midden in het centrum van Rotterdam.

Bij de revitalisatie is gekeken naar het originele ontwerp van architect Staal. Door elementen uit dit ontwerp in ere te herstellen en een verantwoorde materiaalkeuze te maken doet WTC Rotterdam recht aan de monumentale waarde van het gebouw. De verduurzaming van de ruimtes maken het nieuwe gedeelte van het Business Center bovendien klaar voor de toekomst. Uiteraard wordt in verband met COVID-19 ook rekening gehouden met de anderhalvemeterrichtlijn. 

Revitalisatie van WTC Rotterdam

De uitbreiding van het Business Center is onderdeel van het grote masterplan van WTC Rotterdam. Huurders worden voorzien van nog meer hoogstaande faciliteiten, waaronder een hotel, brasserie, bedrijfsrestaurant en een in-house citygym. Ook wordt momenteel gewerkt aan de vernieuwing van de hoofdentree en ondergaat het congresgedeelte een revitalisering.

Foto: WTC Rotterdam

Meer nieuws