WTC Rotterdam kijkt uit naar Rotterdamse Ondernemersprijs 2017

10-10-17

Op maandag 27 november wordt in het Postillion Convention Centre WTC Rotterdam de Rotterdamse Ondernemersprijs 2017 uitgereikt. World Trade Center Rotterdam is ook dit jaar één van de partners. Maandag zijn drie bedrijven geselecteerd die kans maken op deze prestigieuze prijs.

Aldowa, Tuinderij Vers en WeAreReasonable People zijn genomineerd voor alweer de 33-ste editie. Voor de uiteindelijke keuze kijkt de jury naar de onderneming, de ondernemer en het grensverleggende ondernemerschap. 

Het Schiedamse Aldowa is gespecialiseerd in het vervaardigen van metalen gevelbekleding voor gebouwen en infraprojecten. Zij ontwerpen en engineren de gevelbekleding samen met architecten, produceren de panelen op maat op eigen productielocatie en monteren de panelen in het veld. 

Tuinderij Vers, de tweede genomineerde, is gevestigd in Brielle. Een modern groenteverwerkingsbedrijf, gespecialiseerd in het snijden, mengen en verpakken van groenten en fruit. Zij leveren aan de groothandel, toonaangevende supermarkten en foodservices een ruim assortiment producten. Kwaliteit, innovatie, gezondheid, smaak en gemak voor de klant staan hoog in het vaandel. 

WeAreReasonable People, een Rotterdams bedrijf, ontwikkelt innovatieve internettoepassingen en software prototypes in de vorm van apps, dashboards en robots. Samen met marktleiders en innovatieleiders werken zij aan uitdagingen als smart ports en smart cities. Bij WeAreReasonable People werken mensen uit twintig verschillende landen. 

De komende maand gaan de drie genomineerden de strijd met elkaar aan om naast de stem van de vakjury ook die van het publiek voor zich te winnen. Sinds dit jaar is burgemeester Ahmed Aboutaleb ambassadeur van de Rotterdamse Ondernemersprijs. Hij volgt de ontwikkelingen op de voet. ‘Het zijn prachtige bedrijven die alle drie bijzonder zijn in hun eigen tak van sport en gedegen ondernemerschap laten zien. Hun verhalen zijn bijzonder en verdienen op 27 november het podium om andere ondernemers te inspireren,’ aldus Aboutaleb.

Ook Angélique van Hienen, managing director WTC Rotterdam, kijkt uit naar de editie van dit jaar. ‘Wij vinden het bestaan van een ondernemersprijs voor ondernemers in de regio erg belangrijk. Het thema grensverleggend ondernemerschap past goed bij ons, wij dragen als World Trade Center graag bij aan een optimaal regionaal, nationaal en internationaal ondernemersklimaat. Om die reden is het vanzelfsprekend dat wij dit initiatief graag ondersteunen,’ liet zij al eerder weten.

Ondernemers en geïnteresseerden die de prijsuitreiking willen bijwonen, melden zich voor deze (netwerk)bijeenkomst aan via de website www.rotterdamseondernemersprijs.nl. Deelname is gratis.

Meer nieuws