Yes We Care: bijeenkomst ‘Veilig met Vaktaal’ op 4 september

25-07-18

De eerste week van september staat bekend als de ‘Week van de Alfabetisering’. In die week is er extra veel aandacht voor taal. Bedrijven hebben hier zeker ook belang bij. Duidelijke taal op de werkvloer helpt om de veiligheid binnen een bedrijf te vergroten. Op dinsdag 4 september van 17.00 tot 20.00 uur kunt u tijdens de netwerkbijeenkomst ‘Veilig met Vaktaal’ uw kennis vergroten over taal en veiligheid.

Het spreken van Nederlands op de werkvloer is belangrijk voor de veiligheid. Volgens de Stichting van de Arbeid is 5 tot 10 procent van de ongevallen op de werkvloer te wijten aan taalproblemen. Niet iedere werknemer durft ervoor uit te komen dat hij moeite heeft met de Nederlandse taal. Daarom helpt het als dit bespreekbaar wordt gemaakt.

Diverse sprekers uit het bedrijfsleven vertellen waarom taal belangrijk is en hoe zij dit toepassen in hun bedrijf. Pieter de Boer van Aboma gaat in op praktijkvoorbeelden van miscommunicatie en Frank Kasel van Deltalinqs heeft tips voor betere taal op de werkvloer. U kunt uw eigen veiligheidsinstructies meenemen en laten checken door taalambassadeurs, die getraind zijn in duidelijke taal. Daarnaast is er veel ruimte om te netwerken met bedrijven die veel met taal doen op de werkvloer. De Fihuma Groep treedt op als gastheer. Zij delen graag hun kennis en praktische ervaring ten aanzien van taal & veiligheid.  

16:30 – 17:00 uur ontvangst
17:00 – 17:45 uur plenaire deel
17:45 – 18:30 uur informatiemarkt, inclusief mogelijkheid tot testen van veiligheidsvoorschriften door taaljury
17:45 –  20:00 uur barbecue met verrassing

Aanmelden voor de bijeenkomst kan hier

Deel deze uitnodiging ook vooral met andere ondernemers. Er is ruimte voor 2 personen per organisatie. De bijeenkomst ‘Veilig met Vaktaal’ wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam en vindt plaats in nauwe samenwerking met Yes We Care en Fihuma Groep. 

Meer nieuws