Yes We Care: ‘Met taal heb je een verhaal’

16-01-18

‘Met taal heb je een verhaal’, een boek om iedereen te inspireren die iets met taal wil, doet of kan. Een project van Yes We Care, met ondersteuning van de gemeente Rotterdam, over taalvriendelijkheid. In december gelanceerd, tot februari in de bibliotheek van Rotterdam in het groot te bewonderen.

In ‘Met taal heb je een verhaal’ komen verschillende mensen aan het woord. Rotterdammers laten zien hoe belangrijk taal is in hun leven. Dit boek geeft taal een gezicht, een smoel zoals Rotterdammers zeggen. Waarom is taal belangrijk en op welke manier heeft taal invloed op ons leven? De verhalen van onder anderen nieuwe Rotterdammers en oude Rotterdammers, ex-laaggeletterden, werknemers en zorgverleners geven een kijkje in hun keuken en zijn gebundeld in dit boek.

Zoveel mensen, zoveel gedachten, omdat taal nu eenmaal voor iedereen iets anders betekent. Het voorwoord in ‘Met taal heb je verhaal’ is van stadsdichter Derek Otte. Robert Simons, wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie, komt ook uitgebreid aan het woord. ‘Ik heb voormalig laaggeletterden gesproken en er ging letterlijk een wereld voor hen open. Dat wens je iedereen toe,’ zegt hij. 

U kunt het boek hier bestellen. Tevens is het boek als eBook verkrijgbaar.

Meer nieuws