Zeeuw & Zeeuw neemt zes vestigingen Schakel Autogroep over

16-01-20

Zeeuw & Zeeuw en Schakel Autogroep hebben deze week overeenstemming bereikt over een overname van Schakel Autogroep door Zeeuw & Zeeuw.

De overname behelst totaal zes Ford vestigingen in Utrecht, Nieuwegein, Woerden, Schoonhoven en Krimpen aan den IJssel, Schakel Verzekeringen en Schakel Autolease. Forward Lease, de leasemaatschappij van Zeeuw & Zeeuw, zal de leaseportefeuille overnemen. 

Alle 100 medewerkers van Schakel Auto zullen daarmee in dienst treden bij Zeeuw & Zeeuw. De gehele Ford activiteit van Zeeuw & Zeeuw zal onder leiding van Max van den Boogaard gaan plaatsvinden.

‘Zeeuw & Zeeuw en Schakel zijn familiebedrijven waar klantbeleving hoog in het vaandel staat, een DNA dat naadloos op elkaar aansluit. Uiteindelijk gaan wij met deze schaalvergroting een verdere professionaliseringsslag maken binnen ons prachtige bedrijf’, aldus de trotse CEO van Zeeuw & Zeeuw, Jan Hofstede.

Lees ook: Jan Hofstede (Zeeuw & Zeeuw): 'Van buiten veranderen we een beetje, van binnen blijven we hetzelfde'

De Schakel Autogroep is een familiebedrijf met een lange historie. De huidige directeur/eigenaar Alex Schakel is de derde generatie van een familie die al bijna 100 jaar Ford-dealer is. Wat ooit begon in Schoonhoven als fietsenmaker is onder zijn leiding uitgegroeid tot een compleet bedrijf met zes vestigingen. Alex Schakel: ‘Mijn zoon en dochter hebben andere ambities en met de overname door Zeeuw & Zeeuw is ons bedrijf verzekerd van een mooie toekomst.’

Foto: Zeeuw & Zeeuw

Meer nieuws