Zeilschip Eendracht: once in a lifetime experience

29-11-17

Stichting Zeilschip Eendracht gaat in samenwerking met Stichting Vaarkracht en het Nationaal AYA ‘jong & kanker’ platform voor de tweede keer een speciale reis organiseren voor mensen die kanker hebben of hebben gehad, van 18 tot en met 35 jaar.

Vijf dagen lang gaan zij actief zeezeilen op Zeilschip Eendracht, op de Noordzee, richting een buitenlandse haven. Ook in 2016 werd deze reis al georganiseerd. En met succes. ‘Ooit afgevraagd hoe een imposant zeilschip van 60 meter lang en 12 meter breed, veilig van A naar B komt? Door lef, zelfvertrouwen en teamwork. Daar draait deze reis om, terugkomen na kanker met eigen kracht,’ legt Nanda Overdevest van Stichting Zeilschip Eendracht uit. ‘Wij dagen mensen uit om het roer letterlijk en figuurlijk in eigen hand te nemen, grenzen te verleggen aan boord van de Eendracht. Het maakt niet uit of je nu in behandeling bent of jaren geleden ziek bent geweest.’

De reis vindt plaats van 15 tot en met 19 augustus. Van de deelnemers wordt een eigen bijdrage van 100 euro gevraagd. Het grootste deel van de kosten wordt door sponsoren bijdragen. Kijk snel hier voor meer informatie. 

Meer nieuws