Ondernemerschap

Zilveren opening Depot Boijmans Van Beuningen 25, 26 en 27 september

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

In het laatste weekend van september is het lege Depot Boijmans Van Beuningen te bezoeken. Drie dagen lang openen de ‘simsalabim’ spiegeldeuren en kun je het unieke gebouw van binnen bekijken. Uiteraard is ook een bezoek aan het dak met de daktuin mogelijk waarbij je geniet van het uitzicht over de stad Rotterdam.

Na de Zilveren Opening sluiten de deuren weer voor langere tijd en start Boijmans met de inhuizing van de meer dan 151.000 kunstwerken uit de collectie en de inrichting van het depot. Om vervolgens in het najaar van 2021 écht open te gaan.

De Zilveren Opening is de eerste openstelling van het nog in afbouw verkerende Depot Boijmans Van Beuningen, waarin de architectuur van het gebouw maar nog zonder de collectie aan het publiek wordt getoond. Wegens de maatregelen ten gevolge van de coronapandemie is nog niet te zeggen hoe deze Zilveren Opening zal plaatsvinden, via een livestream of – leuker – met duizenden Rotterdammers over de vloer, maar we zorgen ervoor dat je in het laatste weekend van september het gebouw van binnen te zien krijgt. Houd de website van Boijmans Van Beuningen in de gaten voor de actuele informatie.

Depot open:
vrijdag 25 september: 14.00 tot 20.00 uur
zaterdag 26 en zondag 27 september: 11.00 tot 17.00 uur

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws