Algemeen nieuws

Theatershow ’50 jaar Europacup I – Een ode aan onze helden’ op 6 mei gaat niet door

21-04-22

De theatershow50 jaar Europacup I – Een ode aan onze helden’ op 6 mei in de nieuwe RTM Stage van Rotterdam Ahoy gaat niet door. ‘Met pijn in ons hart en in overleg met alle betrokken partijen hebben we dit helaas moeten besluiten’, zegt medeorganisator Jan Dirk Stouten.

De reden is eenvoudig: de kaartverkoop valt erg tegen. ‘Zodanig dat we de Feyenoord-helden van 1970 niet in een passende ambiance kunnen eren. We rekenden erop dat de mensen die twee jaar geleden een kaartje kochten dat nu weer zouden doen. Toen was het Nieuwe Luxor immers binnen twee dagen uitverkocht. Het was toen exact 50 jaar na die historische zege en we merken dat mensen daar nu veel minder mee bezig zijn’, aldus Stouten, die onlangs samen met Wim Jansen van EMboost een nieuw bedrijf lanceerde: DOCK Theaterproducties.

Ook de huidige succesvolle Europese campagne van Feyenoord speelt een rol in de kaartverkoop, zegt Stouten. ‘Corona heeft er bovendien voor gezorgd dat bepaalde doelgroepen nog huiverig zijn om grote evenementen te bezoeken. Het helpt ook niet mee dat 6 mei, de datum van de zege in 1970 in Milaan, dit jaar in de meivakantie valt. We hebben dat niet goed ingeschat. Het is erg jammer dat we de spelers die Feyenoord in 1970 wereldwijd aanzien gaven geen passend eerbetoon kunnen geven.’

Meer nieuws