Financieel

FreelanceFactoring ondertekent Code-V Vrouwelijk Ondernemerschap

FreelanceFactoring - Rotterdam

FreelanceFactoring heeft zich onlangs aangesloten bij de alliantie Code-V Vrouwelijk Ondernemerschap. Laura van Bekkum was de ondertekenaar namens het Rotterdamse factoringbedrijf, dat zo bijdraagt aan een inclusiever ondernemersklimaat voor vrouwen in Nederland.

De missie van Code-V is om de financieringsmogelijkheden en kennisdeling voor vrouwelijke ondernemers te vergroten. ‘Elke ondernemer verdient het om zijn of haar volledige groeipotentieel te kunnen benutten’, vertelt Laura. ‘Wij zijn trots om onderdeel te zijn van deze mooie missie en kijken ernaar uit om een gelijk speelveld te creëren voor alle ondernemers in Nederland. Want alleen samen maken we het verschil!’

Veel vrouwelijke klanten

Laura vervolgt: ‘Steeds meer vrouwen zijn eigen ondernemer en weten ook steeds beter hun weg te vinden naar factoring. Het biedt ze een stabiele en flexibele financieringsbron. Binnen het ondernemerschap komen ze helaas nog steeds barrières tegen, in tegenstelling tot mannen, streven wij naar kansengelijkheid. Dat doen we niet zomaar; zo’n 60 procent van onze afnemers is vrouw in tegenstelling tot een landelijk gemiddelde van 16 procent.’

Congres met Máxima

Samen met 18 andere partijen ondertekende FreelanceFactoring de alliantie. In totaal bestaat Code-V nu uit 83 organisaties. Het tekenmoment vond plaats voorafgaand aan het MKB Financieringscongres van Stichting MKB Financiering (SMF) met als thema ‘Mind the Gap’. Dit congres werd geopend door H.M. Koningin Máxima. Daarna was er een presentatie over de voordelen van het benutten van groeipotentieel van vrouwelijke ondernemers voor financiers, de economie en de samenleving.  

Lees ook: FreelanceFactoring financiert veel vrouwen: ‘Ruim boven landelijk gemiddelde’

Dit artikel wordt u aangeboden door

FreelanceFactoring

Freelance Factoring is in 2012 opgericht. Sinds 2016 zitten we met een team van 20 jonge, ambitieuze mensen aan het Oostplein in de havenstad Rotterdam.

Meer nieuws