Ondernemerschap

Freelance Factoring presenteert zich op expatbeurs in Amsterdam

FreelanceFactoring - Rotterdam

Freelance Factoring was op zaterdag 9 april aanwezig op de IamExpat-beurs in de Westergasfabriek in Amsterdam. Het Rotterdamse bedrijf van directeuren Igor Meijs en Pieter Rom Colthoff presenteerde zich hier aan buitenlandse ondernemers die in Nederland aan het werk gaan.

‘Expats zijn over het algemeen erg druk met hun werk,’ zegt Igor Meijs. ‘Maar ook buiten het werk komt er veel op hen af. Ze moeten een huis regelen, zich inschrijven bij de gemeente en financiële zaken regelen. Expats ervaren het als een groot gemak dat wij hun facturen voorfinancieren. Zo hebben ze niet alleen direct hun geld, maar hoeven ze ook niet dat lastige debiteurenbeheer te doen. Dat vinden ze fijn, omdat ze bij debiteurenbeheer vaak te maken krijgen met een cultuurverschil. De Nederlandse werkcultuur is directer dan de meeste expats gewend zijn. Wij kunnen ze daar bij helpen!’

Van zolderkamer naar landelijke speler
Freelance Factoring werd in 2012 opgericht door Igor Meijs en Pieter Rom Colthoff. Zij leerden elkaar in 2002 kennen bij studentenroeivereniging Skadi. FreelanceFactoring begon met een handvol klanten op een zolderkamertje. Inmiddels werken er meer dan twintig mensen in het kantoor aan het Oostplein en wordt dit jaar het 10-jarig bestaan gevierd. Freelance Factoring opereert landelijk. Regelmatig adverteert het bedrijf op televisie en andere landelijke media.

Lees ook: Freelance Factoring sponsor van de week bij podcast ‘Weer een dag’

Dit artikel wordt u aangeboden door

FreelanceFactoring

Freelance Factoring is in 2012 opgericht. Sinds 2016 zitten we met een team van 20 jonge, ambitieuze mensen aan het Oostplein in de havenstad Rotterdam.

Meer nieuws