Ondernemerschap

‘In 10 jaar van zolderkamer naar professionele organisatie’

FreelanceFactoring - Rotterdam

FreelanceFactoring bestaat in 2022 tien jaar. Voor directeur en oprichter Igor Meijs is het aanleiding om dit jaar zo nu en dan terug te denken aan hoe het allemaal begon. ‘In 2012 zijn Wouk Witte, Pieter Rom Colthoff en ik begonnen met het uitwerken van de plannen,’ vertelt Meijs, die samen met Rom Colthoff nog altijd de dagelijkse leiding heeft over FreelanceFactoring.

Witte heeft inmiddels meer een rol op de achtergrond. ‘We begonnen letterlijk op een zolderkamer. In het begin hadden we geen klanten en er kwamen geen telefoontjes of mailtjes binnen. Maar we zaten wel vol goede ideeën en hadden een hoop energie.’

Duizenden facturen per maand
Dat leverde al snel de nodige klanten op, die hun verstuurde facturen door FreelanceFactoring wilden laten voorfinancieren. In 2019 was het Rotterdamse bedrijf zo gegroeid, dat na een aantal keer verhuisd te zijn naar steeds groter kantoor, het huidige kantoorpand aan het Oostplein werd betrokken. Daar is Freelance Factoring nu nog steeds gevestigd. ‘Inmiddels zijn we een bedrijf dat maandelijks duizenden facturen van klanten financiert. En niet alleen het aantal klanten is gegroeid, ook de organisatie maakt een mooie groei door. We zijn een professionele organisatie geworden, met meer dan twintig werknemers. Een leuke club van jonge, slimme en enthousiaste mensen die samen elke dag hard werken en plezier maken.’

Meer weten over FreelanceFactoring? Vorig jaar vertelden Igor Meijs en Pieter Rom Colthoff meer over het ontstaan van het bedrijf en hun onderlinge vriendschap. Lees hier het interview met Igor Meijs en Pieter Rom Colthoff, dat in het najaar van 2021 in het magazine van Friends in Business verscheen.

Dit artikel wordt u aangeboden door

FreelanceFactoring

Freelance Factoring is in 2012 opgericht. Sinds 2016 zitten we met een team van 20 jonge, ambitieuze mensen aan het Oostplein in de havenstad Rotterdam.

Meer nieuws