Ondernemerschap

‘Banenmarkten leiden heel vaak direct tot matches’

WerkgeversServicepunt Rijnmond - Rotterdam

WSP Rijnmond organiseert maandelijks een banenmarkt. ‘Op interessante locaties. In de Kuip bijvoorbeeld of op het Kasteel, het stadion van Sparta. Zo brengen wij werkzoekenden en ondernemers bij elkaar’, vertelt Barry Kors.

‘Dat is onze corebusiness. Het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. We moeten een beetje meebewegen met de markt en de thema’s waarin we nu zitten in de wereld. Een banenmarkt is een instrument om mensen bij elkaar te brengen. En dat werkt’, vertelt Barry.

De banenmarkten van WSP Rijnmond zijn een succes. ‘Het leidt heel vaak direct tot matches. Van WSP lopen er ook altijd mensen rond om de deelnemers bij de hand te nemen. Het is een leuke actieve manier om werkzoekenden en ondernemers met elkaar kennis te laten maken.’

Lees ook: WSP Rijnmond blijft verbonden aan Friends in Business

Barry ziet ook dat steeds meer bedrijven goede ervaringen hebben met open hiring. ‘Solliciteren zonder cv en zonder sollicitatiegesprek. Een ondernemer vindt een meneer of mevrouw een geschikte kandidaat en zegt: maandag beginnen. Het werkt gewoon goed. Je geeft iedereen een kans.’

Kijk hier naar de video met Barry Kors:

Dit artikel wordt u aangeboden door

WerkgeversServicepunt Rijnmond

Wat doet WSPR?Goed personeel is een voorwaarde voor succes. Hoe organiseert u dit? En hoe geeft u invulling aan de banen in het kader van de wet banenafspraak (garantiebanen)? WerkgeversServicepunt Rijnmond kijkt samen met u naar uw personeelsplanning of het nu om vast, tijdelijk, of juist flexibel personeel gaat.

Meer nieuws