Beequip winnaar van de gouden FD Gazellen Award

20-11-20

Beequip MKB Equipment Lease is winnaar geworden van de gouden FD Gazellen Award. Dé ondernemersprijs van snelgroeiende bedrijven in Nederland. Daarnaast was er een podiumplaats bij de Oryx, de juryprijs voor het bedrijf met de meest indrukwekkende groeiprestatie.

Joris Linders, mede-oprichter van Beequip, noemt de prestaties de kers op de taart. 'Dat we hier zouden staan, had ik bij de oprichting vijf jaar geleden niet durven dromen.'

Ieder jaar organiseert het Financieele Dagblad de FD Gazellen Awards: één van de meest prestigieuze ondernemersprijzen voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De rangschikking van de FD Gazellen-lijst wordt gebaseerd op groei in omzet, winstgevendheid en aantal medewerkers.

Lees ook: ‘Wij zijn de motor van het MKB’

Winstgevendheid wordt gezien als indicator in welke mate een bedrijf toegevoegde waarde biedt en groei van het personeelsbestand is een indicator voor een bijdrage aan de werkgelegenheid. Beequip scoort opvallend hoog op alle variabelen. En daarmee won de Rotterdamse financier de verkiezing in de regio West, categorie Midden.

Beequip heeft de gouden FD Gazellen Award gewonnen dankzij een omzetstijging van 187% de afgelopen drie jaar. Dit is flink hoger dan de 20% groei die is vereist om mee te mogen meedoen in de competitie. Ook de groei van het personeelsbestand is indrukwekkend. Beequip heeft inmiddels bijna 80 medewerkers aan zich weten te binden in vijf jaar tijd.

'De ondernemers zijn gedreven en tonen een heldere visie', is het commentaar van de FD Gazellen jury. 'Vermeldenswaardig is de manier waarop ze hebben ingespeeld op corona. Knap werk dat ze al hun klanten hebben gebeld om te peilen hoe de coronacrisis hen treft.'

Grootste alternatieve financier

Vijf jaar na de oprichting eind 2015 mag Beequip zich nu de grootste alternatieve financier van Nederland noemen. Beequip ziet het MKB als de motor van de economie en heeft als missie om het MKB in Nederland te laten groeien. Dit doet zij door het aanbieden van lease oplossingen voor zwaar materieel, zowel gebruikt als nieuw, in de sectoren agri, wegtransport, grondverzet, bouw, haven en maritiem. Veel MKB- ondernemers hebben kapitaal nodig, maar komen bij een bank moeilijk of niet aan financiering.

Een probleem dat Beequip oplost door verder te kijken dan de bedrijfscijfers: de machine of het voertuig komt voorop te staan in de financiering. 'Onze equipment first aanpak slaat aan', vertelt Linders. 'Ik ben trots op het feit dat we met Beequip bedrijven écht kunnen helpen. Onze eigen harde groei laat zien hoe groot het probleem is, wat wij nu oplossen. Het winnen van deze FD Gazellen Award is een groot compliment aan ons team. En het stimuleert ons om nog verder te gaan in onze doelstelling om het MKB te helpen in hun behoefte aan materieel of kapitaal.'

Meer nieuws