Ondernemerschap

Bytesnet slaat met aansluiting bij LIFE Cooperative de handen verder ineen

Bytesnet - Rotterdam

Bij Bytesnet volgen de ontwikkelingen elkaar in een razend tempo op. De spreekwoordelijke inkt onder de ene samenwerkingsovereenkomst is nog niet droog of de volgende is alweer bekrachtigd. Het bedrijf heeft zich aangesloten bij LIFE Cooperative.

LIFE Cooperative legt de basis voor ketens die leiden tot snellere innovaties bij onder meer biomarkervalidatie, biomateriaalontwikkeling en 3D imaging en printing. LIFE ontwikkelt als coöperatie oplossingen om uitdagingen op het gebied van Life Science en Medische Technologie gezamenlijk aan te gaan. Enkele van deze efficiencymaatregelen zijn collectieve trainingen, een gezamenlijke inkoop van materialen en gedeelde bezoeken aan internationale beurzen.

Voor Bytesnet is het niet meer dan vanzelfsprekend dat zij de handen verder ineen slaat. Bytesnet faciliteert innovatie op het gebied van data en de energietransitie binnen de zogeheten Triple Helix, lees: kennisinstellingen, onderwijs en het bedrijfsleven. Met deze activiteiten draagt Bytesnet -dat zowel vanuit Rotterdam als Groningen opereert- bij aan een veilige en duurzame digitale omgeving. ‘Veel van onze klanten bevinden zich in het cure en care domein en dan is aansluiting bij LIFE Cooperative een logische stap’, laat Bytesnet via een persbericht weten.

Lees ook: Bytesnet sluit zich aan bij Save Energy Foundation

Eind mei werd bekend dat Bytesnet zich als een van de eerste partijen heeft aangesloten bij Save Energy Foundation, een initiatief dat datacenters en IT-afdelingen leert slimmer met energie om te gaan. In zijn missie de CO₂-uitstoot zo ver mogelijk terug te dringen loopt Bytesnet als provider al langer voorop. Dit bedrijf levert efficiënte energieprestaties tegen lagere kosten en verkleint daarmee zowel de eigen ecologische voetafdruk als die van de klant. In het leveren van groene technologische oplossingen heeft Bytesnet onlangs met hulp van Boston nog een belangrijke slag geslagen.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Bytesnet

Geeft data daadkracht!

Meer nieuws