18-03-22

Rijnmond-Bouw start wervingscampagne: word ‘baas in de bouw!’

Rijnmond-Bouw start zeer binnenkort met een grote wervingscampagne om nieuwe leerlingen aan zich te binden. Het bedrijf van directeur Frank Knotter (foto) ontwikkelde een flyer die wordt verspreid op onder meer scholen in de regio, banenmarkten en open dagen.

Rijnmond-Bouw is het opleidingsbedrijf voor iedereen die wil werken in de bouw, een sector die schreeuwt om nieuwe mensen. Uit een recent artikel in NRC, waarin Rijnmond-Bouw centraal stond, at de vraag naar bouwvakkers inmiddels het niveau van voor de huizencrisis van 2008 heeft bereikt. Het aantal openstaande vacatures per 1.000 werknemers stond in september op 68; een vacaturegraad die in geen jaren is voorgekomen. 

Baangarantie met goed salaris

Een van de plekken waar de bouwbedrijven nieuwe mensen oppikken, is Rijnmond-Bouw. Het bedrijf richt zich in de flyer rechtstreeks tot de jongeren. ‘Een opleiding tot ‘een baas in de bouw’ heeft veel voordelen. Eén van deze voordelen is baangarantie met een goed salaris. Bouwmedewerkers zijn onmisbaar in het dagelijks leven en door het tekort aan vakmannen en –vrouwen is de kans dat jij na je opleiding direct aan de slag kunt nóg groter. Dus… let’s go!’, is de prikkelende boodschap.

Frank Knotter schoof vorig jaar aan in Studio Friends in Business. ‘Wij staan vooraan om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en reguliere leerlingen een nieuwe toekomst en stabiliteit te bieden,’ vertelde hij toen aan presentator Jan Dirk Stouten.

Meer nieuws