Ondernemerschap

Rojo Steigerbouw van Fred Enterman neemt Mol Lifting en Nivo Steigerwerken over

Rojo Steigerbouw - Delft

Rojo Steigerbouw b.v. uit Delft heeft twee bedrijven overgenomen: Mol Lifting uit Dordrecht en Nivo Steigerbouw uit Klundert. Algemeen directeur Fred Enterman van Rojo Steigerbouw is zeer content met de overname van beide bedrijven: ‘Dankzij de acquisitie van Mol Lifting en Nivo Steigerwerken verkrijgen wij een nog sterkere marktpositie op het gebied van veilige, verticale bouwlogistiek in Nederland.’

‘Ook kunnen wij door deze overname onze klanten nóg verder ontzorgen op basis van een breder aanbod.” Door de overnames ontstaat een onderneming met ruim 300 medewerkers (deels in onderaanneming) met een geconsolideerde jaaromzet van ruim 42 miljoen euro.’

Mol Lifting is gespecialiseerd in personen- en goederenliften voor de bouwnijverheid en in mindere mate voor de industrie. Nivo Steigerwerken is de specialist in verhuur en (de)montage van stalen steigers en ondersteuningsconstructies voor de bouwnijverheid.

Verticale bouwlogistiek

In de bouwlogistiek is Mol Lifting een gerenommeerde partij die weet dat mens en materiaal zonder storing en oponthoud veilig moeten worden vervoerd op een project. Daardoor worden de beoogde projecttijdlijnen van de klant gefaciliteerd. De ruime ervaring van Mol Lifting op het gebied van kwaliteit en veiligheid van personen- en goederenliften heeft ertoe geleid dat dit voor Rojo Steigerbouw een zeer aantrekkelijke basis is om de stap naar de verzorging van de verticale bouwlogistiek te maken.

Enterman: ‘De activiteiten van Mol Lifting sluiten naadloos aan op onze eigen werkzaamheden. Net als Rojo Steigerbouw, heeft Mol Lifting beschikking over teams die volledig toegerust, uitstekend opgeleid en gecertificeerd inzetbaar zijn. Het bedrijf beschikt over ruim 200 bouwliften en een eigen storingsdienst. Door de overname kunnen wij klanten van Rojo Steigerbouw en Nivo Steigerwerken personen- en goederenliften aanbieden, en klanten van Mol Lifting op hun beurt steigers en ondersteuningsconstructies.’

Steigers én ondersteuningwerken

Nivo Steigerwerken vult het aanbod van Rojo Steigerbouw (dat op 23 maart ook het 40-jarig bestaan vierde) verder aan en is daarnaast ook gespecialiseerd in ondersteuningswerken. Beide bedrijven hebben slechts in geringe mate overlap in het klantenbestand. Enterman: ‘Dankzij de acquisitie van Nivo Steigerwerken kunnen we onze klanten nog verder ontzorgen en behalve complexe steigerbouw ook meer ondersteuningsactiviteiten aanbieden op basis van hoogwaardig materiaal. Nivo Steigerwerken past uitstekend bij ons omdat wij dezelfde werkcultuur hebben, een sterke focus op veiligheid en een zeer goede reputatie.’

Sterke vraag uit markt

Rojo Steigerbouw bereikt door middel van deze overnames haar doel om haar aanbod te verbreden om in te spelen op de sterke vraag vanuit de markt. Voor de medewerkers van de bedrijven verandert er niets. ‘We vormen nu één groep van bedrijven die elk vanuit hun eigen vestiging een grotere groep klanten kan gaan bedienen. Deze kruisbestuiving stelt elk onderdeel van de groep in staat om verder te groeien’, zegt Enterman.

Kwaliteit, afspraken en veiligheid

Rojo Steigerbouw heeft sinds haar oprichting in 1982 een aanzienlijke organische groei gerealiseerd en onderscheidt zich door haar betrokken werknemers die vanuit Delft en Swifterbant een hoge kwaliteit van dienstverlening levert met advies, engineering, teken- en berekenwerk, montage, demontage en de verhuur en logistiek van diverse steigersystemen.

Lees ook: Rojo Steigerbouw blijft aan Friends in Business verbonden

Rojo Steigerbouw werkt voor de grootste bouwbedrijven van Nederland en staat goed bekend om het leveren volgens afspraak en het veilig en efficiënt kunnen uitvoeren van complexe steigerprojecten. Rojo Steigerbouw heeft een sterke focus op kwaliteit, veiligheid en saamhorigheid. Het bedrijf is sinds 2021 eigendom van het huidige managementteam onder leiding van Fred Enterman en Jacob Plantinga en de onafhankelijke participatiemaatschappij 365 Capital.

Foto: Rojo Steigerbouw

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rojo Steigerbouw

Rojo Steigerbouw b.v. is een landelijk opererend steigerbouwbedrijf met vestigingen in Delft (hoofdvestiging) en Swifterbant. Wij zijn werkzaam als steigerbouwbedrijf in de Bouwsector en “brengen hogerop dichterbij”.Rojo Steigerbouw b.v. is gespecialiseerd in diverse steigersystemen waaronder Metselsteigers, Renovatiesteigers en Ondersteuningsconstructies.

Meer nieuws