Ondernemerschap

Talenten Rijnmond-Bouw in YouTube-serie over Werkend Leren

Rijnmond Bouw Zuid - Schiedam

Drie jonge bouwers van Rijnmond-Bouw spelen een belangrijke rol in de nieuwste aflevering van de YouTube-serie ‘Werkend Leren: The Challenge’. De bouwtalenten helpen drie creators om op 25 meter een hijskraan te besturen.

In de YouTube-serie ‘Werkend Leren: The Challenge’ worden drie creators in vijf afleveringen gekoppeld aan elke keer andere jongeren uit de bouw en infra om werkend te gaan leren. Elke aflevering is er een nieuwe uitdaging waarin skills, inzicht en goede communicatie centraal staan. De serie wordt gemaakt in opdracht van het stimuleringsprogramma behoud vakkrachten. Dit stimuleringsprogramma is een initiatief van de werkgevers en werknemers in de bouw en infra: Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Nederland, WoningBouwersNL, Vereniging van Waterbouwers, FNV Bouwen en Wonen en CNV Vakmensen.

Bekijk de aflevering van ‘Werkend Leren: The Challenge’

Personeelstekorten in de bouw
Dat het nodig is om jongeren te stimuleren in de bouw te gaan werken, bleek onlangs al in een groot artikel in de NRC. In dit stuk over personeelstekorten in de bouw speelde Rijnmond-Bouw eveneens een grote rol.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rijnmond Bouw Zuid

Rijnmond-Bouw is het opleidingsbedrijf voor iedereen die wil werken in de bouw. Ambitieuze, nieuwe bouwprofessionals willen we verder helpen. Hun achtergrond is niet doorslaggevend. Hun motivatie en inzet wel. Daarom leidt Rijnmond-Bouw VMBO’ers op, met of zonder diploma, die het liefst werken met hun handen. Maar ook langdurig werkzoekende jongeren en mensen met een lichte afstand tot de arbeidsmarkt. Is iemand gedreven en gaat zijn hart daarbij uit naar de bouw, dan is hij welkom. Dan gaan we samen aan de slag voor succes!Daarmee is Rijnmond-Bouw een commerciële organisatie met een sociaal hart. Uitgangspunt is het afleveren van enthousiaste arbeidskrachten bij het aannemingsbedrijf dat zit te wachten op toekomstige vakmannen met karakter. De leerling werknemers krijgen een basisopleiding van twintig weken. Daarvan worden ze vier dagen per week door gedreven instructeurs intensief begeleid in de werkplaats. De vijfde dag krijgen ze theorieles op school. Met deze screening en bagage zijn zij in staat om betaald aan de slag te gaan bij een bouwbedrijf. Als een langere voorbereiding nodig is en als de motivatie blijft, breidt Rijnmond-Bouw dat voortraject uit.

Meer nieuws