Flanderijn neemt PRC Gerechtsdeurwaarder & Incasso over

14-12-18

Flanderijn neemt PRC Gerechtsdeurwaarder & Incasso uit Breda over. ‘De activiteiten van PRC sluiten volledig aan op die van ons’, zegt Teunis Nieuwpoort, directievoorzitter van Flanderijn.

PRC is ontstaan vanuit een samenwerking tussen twee gerechtsdeurwaarderskantoren uit Breda (Rosmalen) en Etten-Leur (PVU). Het kantoor richt zich met name op de behandeling van incasso-opdrachten  van grote opdrachtgevers zoals zorgverzekeraars en overheidsinstellingen. ‘PRC en Flanderijn werken voor meerdere dezelfde opdrachtgevers. De keuze van de aandeelhouders van PRC om met ons in gesprek te gaan over een mogelijke overname was dus een logische keuze’, vervolgt Nieuwpoort. 

‘Onze gezamenlijke opdrachtgevers hechten veel belang aan het zogenaamde oplossingsgericht incasseren. Hierbij staat het persoonlijk contact met de schuldenaar voorop. PRC en Flanderijn slagen erin veel zaken zonder onnodige kosten voor de schuldenaar op te lossen. De connectie tussen onze organisaties was dus snel gemaakt’, zegt Maurice Rietveld, gerechtsdeurwaarder bij PRC over de overname. 
 
De huurovereenkomst van de kantoorruimte in Breda is per 1 juli 2019 opgezegd. Tot die tijd blijft PRC gevestigd in Breda. Nieuwpoort: ‘Hoe het er daarna uit gaan zien weten we nog niet. In de regio hebben we als Flanderijn kantoren in Bergen op Zoom, Tilburg en Antwerpen. We gaan hierover in gesprek met de medewerkers en opdrachtgevers van PRC.’ 

Nieuwpoort is blij met de overname. ‘PRC staat bekend als een kwalitatief goed kantoor met enthousiaste en betrokken medewerkers. Mede daarom is dit voor ons een logische overname.’

Meer nieuws